Πουλάκι μου, ποιος σου έκοψε τα φτερά ;
 
   
   
 

ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ

Τα παιδιά πρέπει να είναι μόνο παιδιά. Να παίζουν, να πηγαίνουν σχολείο, να πετάνε από χαρά. Όχι να δουλεύουν, ούτε να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και βίας. Όχι να στερούνται, ούτε να φοβούνται. Βοηθήστε τα να πάψουν να δουλεύουν και να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία, την κακοποίηση, την εγκατάλειψη και τη μοναξιά. Χάρη στη δική σας πολύτιμη συνδρομή και το πρόγραμμα «Αγαπώ τα παιδιά» της Pro Europa τα όνειρα τους θα πετάξουν προς ένα λαμπρό μέλλον.

ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

…είναι το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης «Αγαπώ τα παιδιά» που δημιουργήθηκε από την Pro Europa, μη κερδοσκοπική κοινωνική οργάνωση, και τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου. Μάθετε τώρα περισσότερα για το πρόγραμμα που προσφέρει όλη την ψυχοκοινωνική στήριξη που χρειάζονται τα παιδιά και οι οικογένειές τους για την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο και δίνει σε σας την δυνατότητα να συμπαρασταθείτε σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη: στα κακοποιημένα, τα παραμελημένα, τα φοβισμένα, τα στερημένα, αλλά και τα παιδιά του δρόμου.

ΜΕ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ…

Το πρόγραμμα «Αγαπώ τα παιδιά» μπορεί να συμπαρασταθεί έμπρακτα, τρυφερά και αποτελεσματικά σε όλα τα παιδιά που η ψυχική υγεία τους έχει διαταραχθεί. Βοηθητικά όμως παρεμβαίνει και στους γονείς, στηρίζοντάς τους στη σωστή ανατροφή των παιδιών τους. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί που στελεχώνουν το πρόγραμμα «Αγαπώ τα παιδιά» καθώς και όλο το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό κάνουν πράξη την αγάπη και με την ενεργή συμπαράσταση τους στα παιδιά και τους γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τους βοηθούν να βγουν από το αδιέξοδο, μέσα από μια συνολική και οργανωμένη προσπάθεια.

…ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ

 

Κινητή μονάδα

Συνήθως η πρώτη και πιο δύσκολη επαφή με τα παιδιά γίνεται στο δρόμο όπου κινούνται ή εργάζονται, μέσα στην γενική αδιαφορία και τη μοναξιά. Η κινητή μονάδα του προγράμματος «Αγαπώ τα παιδιά» βρίσκεται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, προσεγγίζει τα παιδιά και κάνει την αρχική εκτίμηση των περιστατικών, προκειμένου να απλωθεί ένα πρώτο χέρι βοηθείας προς τα παιδιά.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Λειτουργεί από τον Μάιο του 2000, 2 φορές την εβδομάδα και για 3 ώρες, στο χώρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης» στον Κολωνό. Μέχρι τώρα έχουν συνεργαστεί με το πρόγραμμα 84 παιδιά που εργάζονται ή επαιτούν στο δρόμο. Τριάντα από αυτά συμμετέχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, που συμπληρώνουν τη σημαντική εργασία που γίνεται επιτόπου στο δρόμο, καθώς και τις ιατροκοινωνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με άλλους φορείς.

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Είναι η καρδιά του προγράμματος «Αγαπώ τα παιδιά» και, από τον Σεπτέμβριο του 1999 που λειτουργεί καθημερινά, έχουν αξιολογηθεί εκεί 92 παιδιά. Από αυτά παρακολουθούνται συστηματικά 74 παιδιά, για να αντιμετωπιστούν τα ψυχολογικά προβλήματά τους, αλλά και για να βρεθούν τρόποι επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια. Στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης γίνεται:

 • Ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση παιδιού, επιμόρφωση και συμβουλευτική γονέων

 • Θεραπεία παιδιού και οικογένειας

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

  Από τον Φεβρουάριο του 2000 ήδη 120παιδιά συμμετέχουν σε πρόγραμμα παρέμβασης στο κέντρο νεότητας Αγ. Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος όπου καλύπτονται ψυχοκοινωνικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, ακόμα και ιατρικές ανάγκες τους σε συνεργασία με άλλους φορείς.

  ΓΡΑΜΜΗ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

  Παράλληλα με τα παραπάνω κέντρα και την βοήθεια στο δρόμο, λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 0800-10300 χωρίς χρέωση. Σ’ αυτήν μπορούν να απευθύνονται όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν φύγει από το σπίτι, κάθε γονιός που έχει ανάγκη από βοήθεια και κάθε πολίτης που έχει εντοπίσει κάποιο περιστατικό υψηλού κινδύνου.

  ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

  Αγκαλιάστε τα παιδιά και χαρίστε τους την αγάπη. Η συνδρομή σας είναι πολύτιμη και χρήσιμη και μπορεί να βοηθήσει με ποικίλους τρόπους το πρόγραμμα «Αγαπώ τα παιδιά», το οποίο στηρίζεται οικονομικά από δωρεές, χορηγίες και από τα έσοδα της κάρτας «Αγαπώ τα παιδιά-Mastercard” της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟΥΣ:

  1.- Με online χρέωση της πιστωτικής κάρτας που έχετε ήδη.
  2.- Με ένα τηλεφώνημα στο 363 6075.
  3.- Με κατάθεση στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας στον αριθμό 141/480 200 44
  4.- Αποκτώντας και σύ την κάρτα των παιδιών.
  Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε για να τα βοηθήσετε, θα ξέρετε ότι τα παιδιά από εσάς ζητούν ελάχιστα, για να μπορούν στο μέλλον να δώσουν πολλά.

  Pro Europa

  Η Pro Europa είναι εταιρεία μη κερδοσκοπική, ελεγχόμενη από τους ορκωτούς ελεγκτές της KPMG.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε: στα γραφεία του προγράμματος «Αγαπώ τα παιδιά», Σκουφά 60Α, 106 80 Αθήνα, στο τηλέφωνο 363 6075 και στο fax 363 6117
  Email: headoffice@proeuropa.gr
  http://www.proeuropa.gr


  Για επείγοντα περιστατικά μπορείτε να καλείτε στο 0977 735279 καθώς και στη Γραμμή Αγάπης του παιδιού 0800 10300