E-cards
  Ωροσκόπιο
  Ανέκδοτα
  Γρίφοι/
Σπαζοκεφαλιές
  Οπτικές Απάτες
  Έξυπνα Αινίγματα
  Συνταγές
  Συμβουλές
  Βιβλία
  Cool Sites
   
   
   
  Συμβουλές στους γονείς για τα παιδιά τον μήνα Φεβρουάριο
Επιμέλεια: Αθηνά Κουζή
αστρολόγος - μεταφυσικός
 
  ΚΡΙΟΣ (21/3 – 20/4)
ΖΥΓΟΣ (23/9 – 22/10)  
  ΤΑΥΡΟΣ(21/4 – 20/5)
ΣΚΟΡΠΙΟΣ(23/10 – 22/11)
 
  ΔΙΔΥΜΟΙ(21/5 – 21/6) ΤΟΞΟΤΗΣ(23/11 – 21/12)  
  ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ(22/12 – 19/1)  
  ΛΕΩΝ(23/7 – 23/8) ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 19/2)  
  ΠΑΡΘΕΝΟΣ(24/8 – 22/9) ΙΧΘΥΕΣ (20/2 – 20/3)
 
  ΚΡΙΟΣ (21/3 – 20/4)  
  Από τις πρώτες μέρες του, το 2008 αλλάζει τα πράγματα προς το καλύτερο. Βέβαια υπάρχουν υποχρεώσεις καθώς και ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει τα παιδάκι του Κριού να νιώσουν πιο άνετα και πιο ελευθερωμένα. Το 2008 ζητάει να υπάρξει δημιουργικότητα και βελτίωση σε πολλούς τομείς. Δεν πρέπει όμως να παίρνονται αποφάσεις βιαστικά και εδώ χρειάζεται η συμπαράσταση των γονιών. Οι γονείς χρειάζεται να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους σε περιόδους όπως το τέλος του Ιανουαρίου έως Ιούνιο 2008 και τελικούς μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2008, καθώς τότε υπάρχουν δυσκολίες προσαρμογής, ανατροπές και δυσκολίες σωστών αποφάσεων. Από την αρχή του χρόνου 2008 δεν θα είναι όλα εύκολα γι’αυτά, ούτε θα τους προσφερθούν χωρίς κόπο. Επειδή όμως έχουν κι εξυπνάδα και εφευρετικότητα μπορούν να καταφέρουν και να γίνουν οι επιτυχημένοι της χρονιάς. Υγιεινή διατροφή απαραίτητη. Προσοχή σε οργανισμό γενικά και κυρίως νευρικό, εντερικό ή/και αναπνευστικό σύστημα.  
top  
  ΤΑΥΡΟΣ (21/4 – 20/5)  
  Για τα παιδάκια του Ταύρου οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες, οι επιδράσεις είναι πολύ καλύτερες επίσης και διαρκούν σχεδόν ολόκληρο το 2008. κάτι σημαντικό στη ζωή των παιδιών μπορεί ν’αλλάξει προς το καλύτερο κι αυτό. Πράγμα που θα σημαίνει εξαιρετική τύχη για τα παιδάκια του Ταύρου. Οι γονείς ας αφήσουν τα Ταυράκια να κάνουν τις υπερβάσεις τους χωρίς να τους δημιουργούν ανασφάλεια ή βάρος ψυχολογικό. Το χρόνο 2008 μπορούν να παίρνουν γρήγορα τις αποφάσεις τους ή να κάνουν τις υπερβάσεις τους και να επωφελούνται μιας και υπάρχει εύνοια για ένα καινούριο ξεκίνημα στη ζωή των παιδιών. Τα παιδάκια του Ταύρου, στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, νιώθουν τη διάθεση, κάτι σαν διεγερτικό, να κάνουν καινούργια πράγματα. Φτάνει να μην περνούν σε ουτοπία. Πρέπει να μένουν προσγειωμένα αλλά όχι αποθαρρυμένα. Δεν πρέπει πάντως να σβήνεται η φλόγα που πηγάζει από μέσα τους, αναβλύζει από την καρδιά τους και θα τα βοηθάει και στις πιο δύσκολες περιστάσεις τους.  
top  
  ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6)  
  Ευτυχώς το μυαλό των παιδιών είναι σε πολύ καλή φόρμα και διαύγεια μεγάλη. Από μόνα τους μπορούν να υποβοηθούνται ώστε να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες ή και οι αντιθέσεις από διαφορετικά πεδία προέλευσης. Έχουν το κέφι να το κάνουν αυτό και οι μεγάλοι δεν πρέπει να επεμβαίνουν πάντοτε με τον ορθολογισμό τους. Βέβαια χρειάζονται πάντοτε οι καλές εκτιμήσεις και οι σωστές αποφάσεις, αλλά τα παιδάκια έχουν τη διάθεση ν’ανασυντάξουν τη ζωή τους μέσα στο 2008. μοιάζουν να γνωρίζουν ότι το χρόνο αυτό, δεν πρέπει να γίνουν επιπολαιότητες και λάθη κι ότι ο χρόνος 2008 έχει πολλά να τους διδάξει. Το 2008 έχει απαιτήσεις. Πρέπει τα παιδάκια να μάθουν να είναι εργατικά, δυναμικά, υπομονετικά και κυρίως υπεύθυνα. Προσοχή χρειάζεται σε μήνες άνοιξης μέχρι και τον Ιούλιο, αλλά και προς το τέλος του χρόνου, προσοχή σε πνεύμονες, εντερικό σύστημα, κρυώματα και μολύνσεις. Μικροατυχήματα θέλουν επίσης προσοχή.  
top  
  ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7)  
  Από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2008 πρέπει να γίνουν οι σωστές διορθώσεις, οι νέες εκτιμήσεις όσων έχουν συμβεί μέσα στο 2007. Ότι έχει συμβεί αρνητικό ή βιαστικό, ή κακής εκτίμησης γεγονός μέσα στο 2007, πρέπει να ξεκαθαριστεί, να εντοπιστεί και ν’αλλάξει μέσα στο 2008. Όλα τα θέματα θέλουν αναδιάταξη, επίσης συνεργασίες ή σχέσεις με άλλα άτομα. Για όλα αυτά θα υπάρξει ευνοϊκή στήριξη, αποκατάσταση κι επιτέλους θ’αναγνωριστεί η αξία των παιδιών του Καρκίνου για όσα υπέφεραν ή κουράστηκαν να τα φέρουν σε πέρας μέσα στο 2007. Η βοήθεια των γονιών είναι απαραίτητη αλλά και άλλων συνεργατών ή φίλων ή συμβούλων. Όλη τη χρονιά 2008 θα υπάρχει εύχερη αυτή η συμπαράσταση των άλλων. Οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος καθώς επίσης και ο Αύγουστος χρειάζονται προσεκτική αντιμετώπιση . προσοχή σε λαιμαργία. Προσοχή σε στομάχι, συκώτι. Όλες οι δυσκολίες είναι εύκολο να βρουν λύσεις και διευθέτηση μέσα στο 2008. Προς το τέλος του χρόνου χρειάζεται μια αυξημένη προσοχή σε μπερδέματα, παρανοήσεις ή διαφωνίες κυρίως με πρόσωπα περιβάλλοντος.  
top  
  ΛΕΩΝ (23/7 – 23/8)  
  Πολύ θετική περίοδος ολόκληρο το 2008. ότι έχει παραμείνει ημιτελές από το 2007, κάθε εκκρεμότητα, κάθε λαθεμένη επιλογή, τώρα δίνεται η ευκαιρία να διορθωθεί και να υπάρξει η αναγνώριση των παιδιών για ότι έχουν κάνει, κατορθώσει ή άφησαν ημιτελές. Η καλή διάθεσή τους όσο και οι καλές συμπτώσεις, οι ευνοϊκές συγκυρίες θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο ώστε να γίνει το άνοιγμα της βελτίωσης σε όλους τους τομείς της ζωής των παιδιών του Λέοντα. Θ’ανοίξει ο δρόμος για πορεία με πολλά επιτεύγματα αν σταθμιστούν σωστά οι παλιές εκκρεμότητες, παρθούν σίγουρες αποφάσεις και γίνουν ασφαλείς κινήσεις. Πρέπει να ξεπεραστεί η επιβάρυνση η ψυχολογική και σωματική του περασμένου χρόνου και να βρεθούν πιο ισορροπημένοι τρόποι ζωής. Οι γονείς ν’αφήσουν τα παιδάκια τους να ξεχωρίσουν τι τα ενοχλεί, τι δεν τ’αφήνει να νιώθουν ελεύθερα και όμορφα και ευχάριστα. Χρειάζονται αυτή την ξεκούραση, τα παιδάκια του Λέοντα αυτή τη χρονιά. Μάιος και Ιούλιος και μετά Οκτώβριος και Νοέμβριος χρειάζονται καλοί συμβιβασμοί σε εκκρεμότητες παλιές.  
top  
  ΠΑΡΘΕΝΟΣ (24/8 – 22/9)  
  Η χρονιά 2008 χρειάζεται σύνεση και ωριμότητα πριν παρθεί κάθε απόφαση. Σ’αυτές τις δυσκολίες που χρειάζεται σκέψη και ώριμη επιλογή, συμβαίνουν τα πιο μεγαλοφυή γεγονότα που επιδρούν και διαμορφώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Το καλό σ’αυτή τη χρονιά είναι ότι βρίσκονται οι τρόποι και τα μέσα να περιορίζεται κάθε αρνητικό και να αξιοποιείται κάθε θετικό και ωφέλιμο, αξιόλογο και προοδευτικό. Αν οι γονείς σταθούν κοντά στα παιδάκια τους και με την ωριμότητά τους τα βοηθήσουν, τότε το 2008 μπορεί να θεωρηθεί χρόνος-Δάσκαλος. Οι καλύτεροι μήνες για νέες εξορμήσεις, σχέδια και στόχους μέχρι και τον Ιούνιο, μετά οι τελευταίοι μήνες του χρόνου. Προσοχή σε εντερικό και νευρικό σύστημα. Επίσης δεν χρειάζεται τα παιδιά να έχουν άγχος. Ούτε πίεση σε σχολικές ασχολίες. Οι καταναλωτικές απαιτήσεις των παιδιών είναι μεγάλες. Εδώ χρειάζεται κάποιος έλεγχος εκ μέρους των γονιών. Τα παιδιά, αυτή τη χρονιά, να μάθουν να μην λυγίζουν, μπροστά σε δυσκολίες ή αναβολές των επιθυμιών τους.  
top  
  ΖΥΓΟΣ (23/9 – 22/10)  
  Το 2008 καλεί τα παιδιά του να γίνουν πιο ενεργητικά, να παίρνουν αποφάσεις, να πειθαρχούν εκεί που πρέπει και να πιστέψουν στις ικανότητες και δυνατότητες του εαυτού τους. Δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος συναισθηματισμός. Τόση μεγάλη παρόρμηση. Η χρονιά βοηθάει, δίνει ευκαιρίες και προσφέρει πιο ποιοτική ζωή. Πρέπει τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν αυτή τη χρονιά. Δεν πρέπει να συνηθίζουν να είναι αναβλητικοί. Οι γονείς χρειάζονται εδώ. Πρέπει να τα καθοδηγούν, να μεσολαβούν εκεί που πρέπει, να ενθαρρύνουν όταν τα καταλαμβάνει απάθεια ή βαρεμάρα ή αναβάλλουν τα πάντα σαν εύκολη λύση. Από το Σεπτέμβριο και μετά έρχεται μια περίοδος πολύ θετική που χαρίζει το χαμένο χρόνο στα παιδιά. Τα ανανεώνει, τα δραστηριοποιεί και τους φέρνει έναν αέρα ανανέωσης και δυναμικού. Καλή υγεία και ευδιαθεσία.  
top  
  ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23/10 – 22/11)  
  Χρονιά σταθμός το 2008. Κάθε απόφαση που θα παρθεί και γενικά η διαμόρφωση της ζωής των παιδιών μέσα στη χρονιά, θα σημαδέψει τη πορεία τους για τα επόμενα 4 χρόνια. Τα παιδιά αλλάζουν νοοτροπία μέσα στο 2008. Αλλάζουν στάση ζωής. Γενικά η αλλαγή είναι κυρίαρχο στοιχείο σε πολλούς τομείς της ζωής τους. Και σ’αυτήν την αλλαγή έχουν και βοηθήματα και αστρικούς υποστηρικτές και ευνοϊκές επιρροές. Όλα τα βοηθούν να πάρουν τις αποφάσεις, να κάνουν τις πρέπουσες κινήσεις. Να δρομολογήσουν τις νέες ελπιδοφόρες πορείες τους. Οι γονείς θα συνεισφέρουν την προνοητικότητά τους και τη φρόνησή τους στη δρομολογημένη αλλαγή των παιδιών τους. Μεγάλες εξελίξεις, σοβαρές αποκαλύψεις, μεγάλες ικανοποιήσεις, μεγάλες εκπλήξεις και σε όλα αυτά το 2008 βοηθάει να προσεγγισθούν όλα αυτά με επιτυχία. Χρειάζεται καλός ύπνος, ελαφριά άσκηση και υγιεινή διατροφή. Παιδάκια του Σκορπιού, επιμείνετε πάνω σ’αυτή την εμμονή για αλλαγή και δεν θα χάσετε.  
top  
  ΤΟΞΟΤΗΣ (23/11 – 21/12)  
  Τον 2008 έχει τις ευθύνες του αλλά έχει και σύμμαχο τις καλές επιρροές του. Χρειάζεται αγωνιστικότητα και θάρρος και εμμονή, υπόσχεται επιτυχία αλλά με κάποιες θυσίες πάντοτε. Το 2008 έχει πάντως στο σακούλι του και τα δώρα του. Έτσι ο αγώνας και η προσπάθεια πάντα χρειάζονται, δεν σταματούν, όσο και αν οι υποσχέσεις ανταμοιβής φαίνονται βέβαιες. Μάιος και Ιούνιος ας βρουν τα παιδιά την αισιοδοξία τους, μιας και οι υποσχέσεις είναι θετικές και η τύχη είναι με το μέρος τους. Το 2008 έχει μια «μαγική συνταγή». Οι δυνατότητες των παιδιών είναι μεγάλες και τα αποτελέσματα των προσπαθειών είναι υπεράνω κάθε προσδοκίας τους. Το τι μπορούν να επιτύχουν τα Τοξοτάκια το 2008, μπορεί να κάνουν τους γύρω τους να τρίβουν τα μάτια τους. Οι γονείς πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Χρειάζεται συμπαράσταση και τόνωση της αισιοδοξίας των παιδιών. Λίγη διασκέδαση απαραίτητη. Ας μείνουν κοντά σε φιλικό περιβάλλον όσο γίνεται.  
top  
  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1)  
  Τη Νέα χρονιά μια καινούρια αίσθηση αισιοδοξίας και χαράς περιμένει τα παιδιά του Αιγόκερο. Είναι πολύ μεγάλη η εύνοια, λόγω αστρικών δεδομένων και κανείς δεν μπορεί ν’αντισταθεί στο να έχει καλή διάθεση. Ήδη, από τις 18 Δεκεμβρίου κάτι αλλάζει στη ζωή των παιδιών του Αιγόκερου. Έχουν καλή τύχη, έχουν αυτοπεποίθηση και θα έχουν μεγάλη και σημαντική βοήθεια. Θα αποκτήσουν σταθερότητα ύστερα από πολλά χρόνια αμφισβήτησης, ανασφάλειας και πικρών συμβάντων. Τα παιδιά του Αιγόκερου θ’ατενίζουν τον εαυτόν τους διαφορετικά, θα τον εμπιστεύονται και θα τον σέβονται καθώς κι ο κόσμος γύρω τους θα φαίνεται διαφορετικός. Οι γονείς να συμπαρασταθούν σ’αυτή την ευχάριστη συγκυρία των παιδιών τους. Ας τ’αφήσουν να ονειρεύονται αυτά που θέλουν, αυτά που τα κάνουν ευτυχισμένα και με τη βοήθεια των καιρών μπορεί εύκολα να τ’αποκτήσουν και να τα χαρούν. Προσοχή σε αύξηση βάρους. Η 16η Αυγούστου χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή. Είναι μέρα με στοιχεία εξαπάτησης.  
top  
  ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 19/2)  
  Αυτή η χρονιά 2008 καλεί τα παιδιά του υδροχόου ν’αξιοποιήσουν τη φαντασία τους, το ένστικτό τους περισσότερο και να παραμερίσουν λίγο τη στρογγυλή λογική τους. Τ’αστέρια τους έχουν ευνοϊκές σχέσεις μεταξύ τους κι αυτό είναι μια διαδικασία με πολύ ευχάριστα αποτελέσματα γιατί προσφέρει ευκαιρίες. Ενδυναμώνει τα ταλέντα των παιδιών, τους δίνει αυτογνωσία και ικανότητες που πρέπει να τις εκμεταλλευτούν τα παιδιά. Οι γονείς είναι πάντα βοηθοί σε περιόδους που τα παιδάκια τους έχουν αστρική εύνοια. Ο μαγνητισμός των παιδιών είναι μεγάλος κι αυτό προσελκύει κοντά τους μεγάλους και μικρούς. Οι γονείς να μη μιλούν για ατονίες ή αισθήματα αδυναμίας. Προβλήματα υγείας – αν υπήρξαν- ξεπερνιούνται και η κατάσταση σώματος-μυαλού και ψυχής βρίσκονται σε καλή ισορρόπηση. Προς το τέλος του 2008 χρειάζεται κάποια προσοχή γιατί μπορεί οι ουράνιες σχέσεις να δημιουργήσουν αναστατώσεις. Γενικά τα παιδιά του υδροχόου ας αφεθούν να χαρούν. Να νιώσουν τις χαρές μιας καινούριας ζωής, όπως ξεπροβάλλει από τις αρχές του 2008.  
top  
  ΙΧΘΥΕΣ (20/2 – 20/3)  
  Η τύχη μαζί με το 2008 χτυπούν την πόρτα στα ψαράκια. Πολλά άγχη από την περσινή χρονιά έχουν απαλλάξει τα ψαράκια. Εν τούτοις η τύχη έχει και απαιτήσεις, έχει και μικροδοκιμασίες για τον καινούριο χρόνο. Τα ψαράκια πάντως έχουν την προδιάθεση για αποφασιστικές αλλαγές κι είναι έτοιμα να τις καλοδεχτούν έστω κι αν κάποτε δεν είναι και πολύ φιλικές. Νιώθουν την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης κι αυτό πρέπει να το προσέξουν οι γονείς χωρία να το παρεξηγήσουν. Πάντως η χρονιά, μ’ότι κι αν φέρει, θεωρείται σαν δημιουργική χρονιά που υποστηρίζει κάθε εξέλιξη σε καινούριους στόχους. Προσοχή σε υπερτροφία. ¶σκηση χρειάζεται. Οι αντοχές και οι άμυνες του οργανισμού είναι αποδυναμωμένες. Η καλή υγεία θέλει και καλή διάθεση. Υπάρχει μια αντίφαση που θέλει προσοχή. Ένα μέρος του ΕΙΝΑΙ των ιχθύων απαιτεί σταθερότητα κι ένα άλλο κομμάτι θέλει απόλυτη ελευθερία. Οι γονείς πρέπει να προσέξουν.  
top