Τα παραμύθια της γιαγιάκας Άννας
  Παραθυράκι στο Παραμυθάκι
  Story Game
  Η Φλυαρούλα
  Διήγημα
   
   
   
   
    ΠΡΟΛΟΓΟΣ  
 

Στα παραμύθια όπως τα έχουμε συνηθίσει υπάρχει πάντοτε μια υπόθεση, μια αρχή και ένα τέλος. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους, το κυριότερο ίσως, είναι πως ένα παραμύθι είναι μια ακόμα απλή ιστορία που την διαβάζουμε χωρίς να μπορούμε να συμμετέχουμε.

Οι ιστορίες που θα διαβάσετε στην νέα μας σειρά ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ δεν θα διαφέρουν από ένα κλασικό παραμύθι όπως το έχουμε συνηθίσει σε όσα αναφέραμε πριν.

Θα έχουν υπόθεση, καλούς και κακούς χαρακτήρες , μαγεμένες χώρες, παλάτια και βασίλισσες, δράκους και καλούς μάγους, σατανικές μάγισσες και νεράιδες.

Και ναι, θα έχει έναν κεντρικό ήρωα που θα αγωνίζεται ανάμεσα σε όλα αυτά να φέρει σε καλό τέλος την κάθε αποστολή του. Μόνο που εδώ, αυτός ο ήρωας θα είστε εσείς.

Με ένα πρωτότυπο σύστημα ανάγνωσης θα αποφασίζεται εσείς κάθε φορά την πορεία του ήρωα μέσα στην ιστορία. Θα κρίνεται χαρακτήρες, θα επιλέγεται στρατηγικές, θα ζυγίζεται καταστάσεις. Με τον τρόπο αυτό κάθε παραμύθι μας θα έχει ένα μοναδικό στοιχείο που σπάνια θα βρίσκεται σε άλλα.


Την δική σας ενεργή συμμετοχή.

Κάθε ιστορία φυσικά θα έχει συγκεκριμένη δομή όπως όλα τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ και ακόμα και οι αποφάσεις σας θα επιλέγονται ανάμεσα από τις προτεινόμενες του ίδιου του κειμένου.

Πιστεύουμε πάντως πως με αυτόν τον τρόπο θα διαβάσετε ξανά την ίδια ιστορία ακόμα κι αν την έχετε τελειώσει –δεν θα την τελειώνεται πάντοτε- θέλοντας να δείτε τι θα γινόταν αν σε κάποια δεδομένη στιγμή αποφασίζατε –για παράδειγμα- να πάτε αριστερά αντί για ευθεία ή αν δίνατε τα χρήματα που σας ζήτησαν για εκείνη την κρυστάλλινη μαγική σφαίρα αντί να θεωρήσετε απατεώνα τον πωλητή της και να του γυρίσετε την πλάτη.

Με τον δικό μας τρόπο θα βάζουμε επίσης και την τύχη να παίζει τον ρόλο της, όπως θα πρέπει να τον παίζει σε κάθε ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Θα σας δίνουμε οδηγίες, όσο πιο σαφείς και απλές γίνεται, για το τι πρέπει να κάνετε σε κάθε σημείο του κειμένου. Θα σας βοηθάμε, με τον τρόπο μας να διαλέξετε τις σωστότερες διαδρομές για οποιοδήποτε σημείο έχει μεγάλη σημασία αν και να είστε βέβαιοι πως κάποια στιγμή θα βρεθείτε στην άσχημη θέση να ανακαλύψετε πως... τα κάνατε θάλασσα.


Με μια φράση θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε να διασκεδάσετε.

Ο ήρωας των ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ μας είναι ο Υπερασπιστής των όνειρο-χωρών.

Τι είναι αυτό ; Μα... είναι πολύ απλό.

Ένα νεαρό παιδί, αγόρι ή κορίτσι, που στα όνειρα του μεταφέρεται σε χώρες μαγικές, όμορφες ή καταραμένες. Χώρες που είναι πολύ πίσω στον χρόνο σε εποχές μαγείας και μύθου ή πολύ μπροστά σε εποχές τεχνολογικά ανώτερες από οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε. Χώρες που είναι πάνω στην γη, κάτω από αυτήν ή ακόμα και.... έξω από αυτήν.

Θα υπάρχει πάντα κάποιος ή κάτι που θα του πει πολλά για την νέα χώρα που βρίσκεται στο κάθε όνειρο του –που είναι και το παραμύθι μας- αν και ακόμα περισσότερα θα μαθαίνει για τον τόπο που έφτασε και τους κατοίκους του καθώς θα εξελίσσει την ιστορία.

Ο ίδιος αρχικός «παρουσιαστής» θα του -ή θα έπρεπε καλύτερα να πω, θα ΣΑΣ- πει και για την αποστολή σας. Ένας τυραννικός βασιλιάς, μια αρχαία κατάρα, μια δοκιμασία, μια διάσωση, το να βρείτε έναν χαμένο θησαυρό ή και όλα αυτά μαζί, πάντα θα υπάρχει κάτι και κάποιοι που θα πρέπει να βρείτε ή να αποφύγετε για να τελειώσετε τον ιστορία.

Ο ίδιος αρχικός «παρουσιαστής» θα σας δώσει και τα αρχικά σας αντικείμενα όπου αυτό είναι απαραίτητο. Όμως μην βιάζεστε να ανησυχήσετε για τίποτε. Όλα θα σας εξηγούνται από την αρχή. Ή και όχι.... ποιος ξέρει τι μπορεί να συναντήσει σε μια όνειρο-χώρα.

Καλό διάβασμα ή μήπως θα έπρεπε να πω καλό παιχνίδι ;

 

Για να ξεκινήσετε πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις:Οδηγίες

Για ευκολία μπορείτε να έχετε ανοιχτό σε ξεχωριστό παράθυρο τον: Πίνακα Μάχης

Το πρώτο και το δεύτερο μέρος της σειράς, "Το Αντίδοτο" είναι έτοιμα. Διασκεδάστε λοιπόν και μην ξεχάσετε να μας πείτε την γνώμη σας. Η συνέχεια της σειράς εξαρτάται από εσάς...

από τον Δημ.Μπαλτά
Καλό ταξίδι στην ονειροχώρα...
Αν έχετε ολοκληρώσει το 1ο μέρος συνεχίστε με το 2ο μέρος: